I minimální zásady zdravého stravování vám mohou přinést velký užitek. Je pravda, že nutričně vyvážený jidelníček je hotová věda, a to velice prospěšná. V tomto článku se ale pojďme podívat na problematiku jídla prostým a jednoduchým způsobem.
Pět jednoduchých principů zdravého stravování
- Jezte pravidelně, ideálně každý den ve stejný čas
- Nepřejídejte se
- Dbejte na pestrost a zařaďte do svého každodenního jídelníčku také ovoce a zeleninu
- Jezte v klidu a tuhou stravu řádně rozkousejte
- Udržujte rozumný odstup mezi posledním jídlem dne a uložením se ke spánku
Dodržováním už jen těchto pěti prostých doporučení pozvednete kvalitu vašeho stravování na vysokou úroveň. A z jídla budete mít prospěch i radost.
Co nám v našich končinách obvykle chybí
Obecně je velmi rozšířený nedostatek minerálů a naše strava také postrádá dostatek nenasycených mastných kyselin. Pokud jde o doplnění minerálů, výbornou možností je Fytomineral, který obsahuje vysoce vstřebatelné prvky v koloidní formě. Nenasycené mastné kyseliny obsahuje Vitamarin a variantou vhodnou pro vegetariány i vegany je olej Sacha Inchi.
Máte-li potřebu obohatit vaši stravu o nutričně vydatný prvek, můžete využít superpotraviny. Dvě nejvydatnější jsou fermentovaný včelí pyl Raw Amrosia a spirulina z Havaje. Obě obsahují esenciální aminokyseliny, vitamín B12, bílkoviny a ohromné množství dalších mikronutrientů.
V případě oslabeného trávení, kdy člověk nemůže ráno posnídat, aniž by mu to přivodilo zažívací problémy, je skvělou volbou kaše Gaja. V tomto směru jsou s ní velice dobré zkušenosti.