Seznamte se s novinkou QI COFFEE. V únoru končí SEZÓNNÍ AKCE.
Křehké a vláčné brownies
Recept na křehké a vláčné brownies
Sladká ňaminka v podobě vláčného čokoládového těstíčka s křupavou krustou.
Ingredience
- 250 g vysokoprocentní čokolády
- 150 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 120 g másla
- 3 vejce
- sůl
Postup
Předehřejeme si troubu na 180° C. Dáme si rozehřát 120 g nakrájeného másla spolu se 150 g nalámané hořké čokolády. Mezi tím smícháme cukr a špetku soli. Když je máslo s čokoládou rozpuštěné a promíchané, přidáme do misky s cukrem a solí. Vše smícháme dohromady. Do směsi přidáme vejce a promícháme. Vajíčka přidáváme postupně. Vždy nejdřív vmícháme jedno. Přidáme 100 g hladké mouky. Vznikne nám krásná hutná hmota, do které už přidáme jen 100 g nasekané hořké čokolády. Poslední promíchání a jde se péct.
Vysteleme si plech pečícím papírem a nalijeme těsto. Pečeme 15 - 25 minut. Z trouby vyndaváme, jakmile se nám na povrchu udělá krustička. Brownies má být vláčné a na povrchu křehké, proto vyndaváme spíš dříve než-li později.
Stvořily a nafotily Markéta a Michaela Truhlářoví, Klub Energy Tábor
Dobrou chuť!