Křehké a vláčné brownies

krehke_a_vlacne_brownies

Recept na křehké a vláčné brownies

Sladká ňaminka v podobě vláčného čokoládového těstíčka s křupavou krustou.

Ingredience

  • 250 g vysokoprocentní čokolády
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 3 vejce
  • sůl

 

Postup

Předehřejeme si troubu na 180° C. Dáme si rozehřát 120 g nakrájeného másla spolu se 150 g nalámané hořké čokolády. Mezi tím smícháme cukr a špetku soli. Když je máslo s čokoládou rozpuštěné a promíchané, přidáme do misky s cukrem a solí. Vše smícháme dohromady. Do směsi přidáme vejce a promícháme. Vajíčka přidáváme postupně. Vždy nejdřív vmícháme jedno. Přidáme 100 g hladké mouky. Vznikne nám krásná hutná hmota, do které už přidáme jen 100 g nasekané hořké čokolády. Poslední promíchání a jde se péct.
Vysteleme si plech pečícím papírem a nalijeme těsto. Pečeme 15 - 25 minut. Z trouby vyndaváme, jakmile se nám na povrchu udělá krustička. Brownies má být vláčné a na povrchu křehké, proto vyndaváme spíš dříve než-li později.

Stvořily a nafotily Markéta a Michaela Truhlářoví, Klub Energy Tábor

Dobrou chuť!

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením
tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.